För att så enkelt som möjligt berätta för er hur ni ska tolka mitt betygsättande, har jag lagt upp det hela som en lista med fem punkter:

 • Jag sätter inte betyg på kategorier, enbart på helheten. Ibland kanske jag inte ens tar upp hur spelet ser ut eller liknande. Jag är mer intresserad av dess kärna, vad det säger mig, och vad det är som gör det till en bra/dålig upplevelse. Vill du veta om grafiken kan mäta sig med Crysis bör du kanske överväga att läsa någon annans recension.
 • Jag sätter inte betyg efter nostalgi. När jag skriver en recension, oavsett om det är ett gammalt eller nytt spel, är det efter att nyligen spelat igenom det. Jag utgår aldrig ifrån gamla minnen.
 • Jag sätter inte betyg på priset. Produktens pris kan möjligtvis nämnas, men kommer under inga omständigheter påverka produktens betyg. Är ett spel som i det hela taget ses som ett mästerverk lite väl dyrt är det inget som hindrar mig från att sätta en 10. Lika lite sätter jag ett högre betyg på ett spel enbart för att det är billigt.
 • Det siffran säger är det siffran betyder. Ett kantigt Nintendo 64-spel som tilldelats en nia är ungefär lika bra som en högupplöst Playstation 3-spel med samma betyg. Anledningen till att jag säger ungefär är för att två olika spel omöjligen kan vara exakt lika bra/dåliga.
 • En recension är en subjektiv åsikt, en sådan alla har rätt till. Håller du inte med mig? Skriv en kommentar, eller svara med en egen recension. Håller du med mig? Lämna gärna en kommentar då också så att vi kan nicka i samförstånd.

Allt detta gäller även mina filmrecensioner, men ni får vrida och vända lite på det så att det passar in. Nedan följer alla mina recensioner, i bokstavsordning och sorterat efter film och spel. Alldeles här under ser ni dock siffrornas betydelse.

  0/10 = Spring bara.
  1/10 =
  Hemskt.
  2/10 =
  Uselt.
  3/10 =
  Dåligt.
  4/10 =
  Underkänt.
  5/10 =
  Mediokert.
  6/10 =
  Hyfsat.
  7/10 =
  Bra.
  8/10 =
  Mycket bra.
  9/10 =
  Fantastiskt.
  10/10 =
  Mästerverk.

Spelrecensioner:

Filmrecensioner:

Annons