Jag minns syslöjden på mellanstadiet. Inte för att det är speciellt mycket att minnas egentligen. Det var förstås den där ormen kompisen sydde och slängde upp i ett träd där den sedan hängde i flera år. Garn däremot. Episkt garn på Gamex.Kirby’s Epic Yarn känns ibland lite som det är vad Little Big Planet varit om detta varit ännu sötare. Emellertid är det aldrig något annat än Kirby; trots att det var tänkt som något annan till en början måste övergången gått ytterst smidigt, det är vitsigt sagt som skräddarsytt för den rosa bollen. Spelet ter sig som en naturlig vidareutveckling av serien samtidigt som det aldrig känns annat än, om inte modernt så åtminstone nytt.

Den uppfriskande lättsinnigheten från tidigare delar finns här i varje sömnad. Den går genom alltifrån känslan det förmedlar till bandesign och tempo. I direkt kontrast mot Donkey Kong Country Returns är det lågmält och lättsmält, och i jämförelse med New Super Mario Bros. Wii är det balanserat, nästan tillbakadraget trots sin fantasirikedom och bomullsrika färgskala. Med den lyckas spelet dessutom vara intressant även under banor där upplägget kan kännas inrutat. Men spelet har ett flyt och en sammanhållen designmässig helhet som går likt en röd tråd genom allt.

Det är ett spel som aldrig kommer få mig att slita mitt hår, bara le och nynna med till musiken. Och det bådar givetvis gott.

Annonser