Varje torsdag är unik, men det finns en detalj däri som ständigt är densamma. Då mörkret sedan länge lagt sig över trakten såväl som i mitt eget rum, med detta förandes med ett lugn men framförallt stora mängder musik och slutligen skrivande, sitter jag och klickar, uppdaterar och hoppar mellan sidor likt en stressad man i väntan på det tåg han inte vet när det avgår. Samma sak lär hända ikväll.

Släpps inte Cave Story till WiiWare imorgon går världen självklart under. Samtidigt har det varit såhär ett bra tag nu. Spelet skulle egentligen komma ut i september, men detta sköts upp till oktober, för att under denna månad, i sista sekunden, övergå till TBA. Nintendo, som ska ha spelet sedan veckor tillbaka, säger ingenting. Nicalis, utvecklarna, lovade uppdateringar för ett bra tag sedan, men dessa har ännu inte dykt upp. De är alla lika tysta som genmanipulerade möss med just oförmågan att låta som främsta egenskap. Inte såsom andra utvecklare som åtminstone meddelar att spelet faktiskt är uppskjutet.

Med nästan fullkomlig säkerhet dyker spelet inte upp imorgon heller, och mitt sökande efter nyheter om det denna kväll kommer vara förgäves. Antagligen dyker det inte upp förrän nästa år, men frågan är om inte de som suttit och väntat sedan i somras tröttnat vid det laget. Trots allt släpper de Mass Effect 2 och Bayonetta precis i början av året, vilket åtminstone lär ta min uppmärksamhet från spelet.

Men det är åtminstone ingen Alan Wake det är på tal om. Det är värre. Alan Wake lär trots allt inte ha en chans mot Cave Story.

Annonser