Någon som hunnit plocka på sig ett exemplar av Pokémon Platinum ännu? Tänkte väl det, och de som har den europeiska versionen, liksom tillgång till trådlöst internet, kan skatta sig lyckliga. Det är nämligen så att från och med idag, till den 19 juli, kan vi svennebananer med förkärlek för att samla alla få tag på Mystery Gift: Secret Key.

Med denna kan ni göra om Pokémon #479 Rotom till fem olika former, som – förutom att vara väldigt fula – är starkare och har tillgång till nya attacker. Ni kan byta hur som helst mellan formerna, och vill ni ha mer och specifikare information om det, klickar ni här.

Annars räcker det nog med att experimentera lite, men självklart följa instruktionerna här nedan till att börja med. Jag citerar nintendo.se rakt av:

Vad behöver jag göra i Pokémon Platinum Version innan jag kan få tag på Secret Key?
1. Bege dig till Jubilife City och gå in i tv-huset som ligger längst upp i mitten av staden.

2. Gå uppför trapporna till tredje våningen och prata med den brunhårige, glasögonprydde gubben som står på den orange mattan.

3. Välj ”YES” när han frågar dig om du vill bli intervjuad. När han frågar dig om ”Opinion on TV” svarar du ”EVERYONE” genom att välja den orange rutan till vänster och sedan vilket ord som ska stå där. Därefter väljer du den orange rutan till höger och fyller i ”HAPPY” (har du svårt att hitta orden kan du sortera i bokstavsordning istället för i ordgrupper). När båda orden är ifyllda väljer du ”CONFIRM” och sedan ”Yes”.

4. Nu frågar han dig om ”feedback on TV” och då upprepar du proceduren i steg tre men fyller istället i ”WI-FI” i den vänstra rutan och ”CONNECTION” i den högra.

5. Spara ditt spel och stäng av.

6. Sätt på spelet igen och vänta tills spelets titelskärm dyker upp och gå vidare därifrån så att du hamnar på skärmen där det står ”CONTINUE”, ”NEW GAME” etc. Här väljer du ”MYSTERY GIFT” och sedan ”RECEIVE GIFT”. Efter det väljer du ”GET VIA NINTENDO WFC” och bekräftar med ”YES”. Tänk på att du måste använda samma Nintendo DS som ditt Pokémon-spel är länkat till när det gäller anslutning till Nintendo Wi-Fi Connection!

7. Nu har du fått ett nytt Wonder Card som du ska ta till närmaste Poké Mart där du får Secret Key av figuren i grönt.

8. GLÖM INTE ATT SPARA DITT SPEL!!

Självklart har jag plockat på mig ett stycke Secret Key redan, och det ska även ni göra, om ni nu har spelet. Och det måste ni väl ändå ha.

Bilder nedan, för att tydliggöra hur man når det hemliga rummet, där hemligheterna gömmer sig. Klicka för större – men inte mycket större – bilder. Alla utom sista från serebii.net:

Lite kul är förstås den sista bilden – uppslängd även här nedan för snygghetens och plottrighetens skull – från den amerikanska versionen av evenemanget. Där kunde man även få tag på Secret Key på Toys R Us, vilket var väldigt smidigt för de som precis påbörjat spelet, eller inte hade tillgång till trådlöst internet.

Platinum Rotom, secret key event 4