Skönt att jag inte blev lika svettig idag. Vilket förstås beror på en hel del saker. Först och främst är det inte så varmt idag, det regnar närmare bestämt. Dessutom hamnade jag på en annan plats i huset, och där var det minsann lite luftigare. Den sista orsaken till varför jag inte svettades ut alla kroppsvätskor genom huden istället för alla andra ställen beror förstås på att Nintendo’s konferens var väldigt ojämn. Med detta sagt inte dålig, bara långtråkig. Här följer lite grann om det jag gillade, och sådan skit.

Först tar jag och gråter lite för Nintendo’s skull, sen slutar jag. Det känns ju inte riktigt som om Wii Motion Plus och det annorlunda och redan mytomspunna (… nåja) Wii Vitality Sensor kan mäta sig med Microsoft’s Natal, om denna nu fungerar som den ska. Fast kanske ändå, återkommer till det.

Motion Plus vet väl alla vid det här laget om vad den gör: preciserar remoten:s rörelser, till närmast exakthet. Ser ut att funka bra. Wii Vitality Sensor är någon form av pulsmätare, men någon information om vad man kan ha den till finns inte ännu. Dessutom visade de ju upp Wii Fit Plus, och där kommer det Natal inte kan göra in i bilden. Brädan, om man nu kan kalla den en sådan, kommer i Wii Fit Plus att kunna visa hur mycket kalorier och allt sådant roligt man förbränt under ett pass… någonting. Träning, helt enkelt, och möjligtvis en förbättring av ”föregångaren”. Alltså inget som faller mig i smaken. Som med Natal då.

Men jag föredrar Wii Motion Plus här på punkten innovativa produkter, då den med stor sannolikhet kommer bli både precisare än Natal, och det är del av en kontroll. En enkel kontroll, som kan användas på flera sätt. Bättre än ingen alls, men det återstår att se, hur de alla fungerar. Jag går faktiskt hellre över till vanliga kontroller nu, då viftandet med händer och fötter inte känns alltför hett.
_____________________

Kommer ni ihåg New Super Mario Bros. till DS? Klart ni gör, spelet var ju otroligt roligt. Ett spel som ser ut att bli lika om inte roligare, är New Super Mario Bros. Wii. Nyheterna? Multiplayer, eller snarare co-op, i ett Mariospel, för första gången någonsin. Åtminstone på detta vis. Och med fyra spelare, där man kan hoppa mellan att spela ensam och flera, hur som helst och när som helst under spelets gång. Det verkar ytterst lovande, och ser väldigt roligt ut.

Grafiken är närmast identisk med DS spelet, men då den var så pass charmig som den var tycker jag inte att det gör något att den inte blivit mycket snyggare. Istället glädjer jag mig åt de nya sakerna, såsom en propellermössa som gör det möjligt att ta sig upp till nya nivåer, både gällande galenskaper och i fråga om banor i spelet.

Jag längtar redan efter att få hoppa på brorsans skalle och knuffa ner honom för stup. Just det, det var co-op vi snackade. Eller, det var lite otydligt, eller kanske snarare så att spelet är till för tävling, lika mycket som samarbete.
_____________________

Sen kom det mindre titlar, för mig alltså. Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story ser likadant ut som föregångarna, men tycks ha en rätt skön humor, alltså som föregångarna. Inget som egentligen intresserar mig.

Sedan visade de upp dessa små nedladdningsbara spel till Nintendo DSi, och där var det ett Wario Ware spel, där man gjorde sina egna spel, som jag fastnade mest för. Annars har vi några boklika spel, där de kör stillbilder och massor av text för att föra historien framåt. Det ser intressantare ut än det låter.
_____________________

Vad var det jag sade i början, att jag inte svettades? Nej, precis, men jag skrek som en liten flicka mer än en gång, och dessutom högre än på Microsoft’s konferens, trots Halo: Reach. Vad kan de då ha visat upp? Kanske det mest förväntade av mig sedan jag klarade av andra delen till GBA, förra året. Jag talar Golden Sun. Till DS. Golden Sun DS.

En kort teaser var allt som visades, och jag vill ha mer. Men vad var det jag såg? Snygga superattaacker i 3D, likt de i föregångarna, och allt är i 3D. Allt. Och det ser underbart ut, trots att de bara visade några sekunder. Men, i bakgrunden körde de den klassiska melodin, och med attackerna och den lilla snutten 3D-utforskande jag såg, är jag redan så hypad att ingen titel kan mäta sig med det. Inte ens det jag ska skriva om härnäst, trots att jag anser detta spels föregångare vara ett av de bästa någonsin. Vänta, som med första Golden Sun alltså.
Vodpod videos no longer available.

_____________________

Något nytt som nästan kan mäta sig med Golden Sun. Inget Zelda, tyvärr. Nej, det hade ju gått förbi med hästlängder. Istället, ett nytt Mario. Ett nytt Mario – jo, ni hörde rätt. Ett nytt Super Mario Galaxy. Ett Super Mario Galaxy 2. Originell titel, jag vet. Och jag skrek som en flicka, återigen. Helt galna påhitt, fruktansvärt snygga idéer och design, underbar musik (trots at jag inte hörde denna till följd av mitt eget skrikande) och Yoshi. Rida på Yoshi, som i Super Mario Sorld. Nya fiender, planeter små som mitt rum, galna flygfärder genom rymden och samma härliga, färggranna grafik. Jag kan inte sluta le. Så… jävla… underbart…
Vodpod videos no longer available.

_____________________

Det sista jag tänkte ta upp ikväll, trots att det var en hel del annat med på konferensen, var inget annat än en rymdfarande prisjägare tillika världens kanske häftigaste kvinnliga hjälte, i ett spel som ser så spännande och varierande ut, att kroppsvätskorna hellre smyger ut än stannar. Namnet var Metroid: Other M.

Det ser fruktansvärt snyggt ut, tycks som en blandning mellan Super Metroid, Metroid Prime och Ninja Gaiden, vilket kanske inte är jättekonstigt (jo, det är just vad det är) om man tittar på dess skapare. Ett samarbete mellan Nintendo och Team Ninja, skaparna av just Ninja Gaiden i vad som kallas Project M. Grafiken och effekterna tycks även de tyda på en blandning mellan de tidigare 2S spelen, och den mer realistiska Metroid Prime serien. Dessutom är mellansekvenserna otroligt verklighetstrogna i jämförelse med mycket annat i spelet, vilket ser både intressant ut och bådar gott. Kanske det snyggaste spelet till konsolen.

Ljuseffekterna är fruktansvärt snygga, de olika stilarna och blandningen mellan first- och third person med massor av både närstrid och skjutande, med massor av gamla liksom nya fiender, får det att vattnas i munnen.

Dessutom, vad är det jag ser där i korta sekvenser? Är det inte någon av prisjägarna från hunters? Kan man hoppas på att vissa av dessa återvänder, och att spelet kanske är en fortsättning på Corruption. De säger att det ska avslöjas mer om Samus Aran’s bakgrund, så det verkar ju inte helt fel. Vi får se, här är trailern:
Vodpod videos no longer available.

_____________________

Det var allt, nu ska jag gå och hoppa studsmatta för att få ur mig alla Super Mario Galaxy, Metroid: Other M och inte minst Golden Sun känslor, som nästan kokar över. Nej vänta, jag känner mig stel som en räka.

Annonser