Svettigt värre. Jag har nu suttit och kikat igenom hela Microsoft-konferensen live från E3, och tröjan sitter som fastklistrad mot ryggen. Dessutom har jag ont i röva, rygga och axlarna har även de fått sin beskärda del stelhetsoperering. Men det spelar inte så stor roll, för Microsoft’s konferens var bättre än jag hade hoppats på. Svetten är alltså inte enbart vädrets förtjänst.

Jag missade tio minuter i början, och skäms över detta. Mitt internet uppförde sig som en gammal gumma, och jag är irriterad på detta. Men jag missade ingenting viktigt, och jag är glad över detta.

Först och främst, Modern Warfare 2 slog ju ned för någon dag sedan med video, nu blev det ytterligare. Spelet ser absolut snyggt ut, dock har jag aldrig varit ett fan av denna vår nutids stridigheter då jag inte finner det så intressant, främst gällande design och miljöer, men också till vapen och fordon. Men, jag kan säga att det ser bra ut, trots att jag missade en liten del av spelsekvensen då mitt internet somnade.

En liten trailer, nästan som man kan kalla det teaser, till ett spel jag inte spelat, ännu. Men de flesta 360-spelarna har nog gjort det, speciellt om man var lite mer sugen på Halo 3 än andra, då det begav sig. Jag talar givetvis om Crackdown 2. Inte mycket jag vet här, annat än att det lär bli massor av galet superhjälte-liknande hopp och kross, liksom något som ser ut att vara monster av storlek större, men jag vet förstås inte om det sprang runt sådana i det första spelet. Hur som helst, endast en teaser hittills, fast vem bryr sig egentligen? Det kommer ju.

Ännu mer spel jag inte testat, en hel serie spel faktiskt. Kan ju inte undgå att se fram emot dock. Jag talar Splinter Cell: Conviction här. Ett spel som faktiskt utannonserades redan 2006, men som förändrats en hel del sedan dess. Introsekvensen, där man närmast får tortera en kille för att få information, var fruktansvärt snyggt gjord, både till upplägg, ljud och bild. Sedan, att de smält in användargränssnittet (?) och gjort det ytterst enkelt, liksom att de använder filmiska stridssekvenser, gör det hela till vad som ser ut att bli en otroligt flytande och framförallt filmliknande actionupplevelse. Stridssystemet verkar också väldigt smart, frågan är bara om det inte blir för lätt då han tycks kunna skjuta alla, på beställning, så att säga.

Wow, det här kommer bli mycket, känner jag redan nu. Valve har hur som helst utannonserat Left 4 Dead 2, liksom det ska komma Forca Motorsport 3, exklusivt till 360, med vidrigt snygg grafik på köpet. Sedan har Epic, i vad som först nästan framkallade erektion för min del då jag trodde det skulle komma trailer till Gears 3, visat upp sitt nya actionspel i 2D, kallat Shadow Complex. Spelet ska släppas redan i sommar för nedladdning, och jag som är ett fan av sid- och upp/nedscrollande actionspel är trots allt väldigt exalterad. Även Left 4 Dead 2 ser grymt ut, inte minst för att man nu kan mörda zombies med motorsåg och överdrivna mängder blod som följd. Mums, säger jag.

Den största andelen svett jag släppte ut mig, var förstås då Bungie klev in på scenen, och visade upp lite från Halo 3: ODST. Förutom att det verkar vara en förbättring av ”föregångaren” på de flesta punkter, är jag dock lite tveksam inför valet av att köra korta episoder med olika soldater. Av det som visades kändes det lite väl kortfattat per episod, nästan som om de stressade fram, och upplevelsen verkade inte enhetlig. Jag hoppas jag har fel dock, eller att det var de som visade det lite kortare delarna. Fast, jag tror inte jag bryr mig så mycket. Köper jag spelet kommer jag nämligen få tag i multiplayer betan till Bungie’s nästa spel, Halo: Reach.

En teaser, det var allt. Jag skrek ändå som en liten flicka. Jag behöver inte säga mer än: Reach, innan Halo: Combat Evolved, massor av spartaner. Där gick det för mig.

Vakna upp, för Halo: Reach är inte det enda storspelet som släpps till 360 att hålla utkik för under 2010. Vilket ni vid det här laget redan vet. Nej, Alan Wake släpps äntligen. Tredjepersonsaction med en ficklampa i ena handen, massor av skumma händelser framför, och möjligtvis inom en, liksom en pistol i andra handen. Jag hoppas verkligen på något alldeles speciellt, och av bilderna att döma lär det bli just detta. Övernaturliga fenomen, konstiga skuggvarelser, otroligt snygga ljuseffekter animationer, grymma vinklar och slow-motion med filmisk action, blandat med snyggt berättande kan bli bra. Riktigt bra.

Vad har Microsoft hittat på mer för någonting? En hel del, en hel del, kan jag säga dig. Vi svenskar får till exempel slutligen tag i filmer och TV-serier i 1080p för nedladdning, och de kommer streamas direkt utan någon nedladdning först. Smidigt, men det är inte allt. Nej, Microsoft har även gjort ett samarbete med Last.fm, så att alla Guld-medlemmar får tillgång till musik, men de har även hoppat på Facebook och Twitter, som kommer fungera med Xbox 360. Alltså, blogga, lägga upp bilder, se på film, lyssna på musik, nu kan man snart allt mer allas vår helsnurr. 360 grader, ni vet.

Det kommer mer, dock. Nintendo fick i ansiktet, big time. Snacka om att Wii är daterad, på alla sätt. Nu är nämligen hela kroppen din kontroll. Okej, kodnamn Natal är grejen, en avancerad kamera, som inte enbart läser rörelser, och små sådana också (enligt Microsoft) utan även ansikten och röster. Det hela ser mycket smidigt ut, liksom dumt. Allt kontrolleras med kroppen, så man måste helt enkelt sitta och vifta med hela armarna för att flytta om i menyerna på Dashboardet. Om det funkar så väl som det ser ut, är det helt klart en häftig grej, men frågan är om alla vill ha hela träningspass bara för att spela. Jag trodde spel var avslappning för många.

Nåväl, inte ska jag klaga här. Det är en otroligt intressant produkt, som jag verkligen hoppas att den funkar som det ser ut, men något som är ännu intressantare, och som ska tas med en nypa salt, är Lionhead’s senaste projekt. Det kallas Milo, handlar om Milo, och Milo är det enda du egentligen behöver veta om skiten. Men Milo är sjuk. Sjuk i huvudet. Han är nämligen en virtuell vän. Som du kan prata med, som känner igen din röst, ditt ansikte genom Natal, och visar känslor, och hör och ser hur du känner dig, pratar med dig och… eh… typ leker med dig. Som sagt, en nypa salt. Men jävlar om det funkar lika bra som Peter Molyneux påstår. Vilket jag står otroligt skeptisk mot, just nu.

Så, det var allt jag minns och orkar ta upp, återkommer sent imorgon om Nintendo’s konferens. Frågan är bara om den kommer vara i närheten av lika intressant som Microsoft’s.